lördag, april 05, 2014

Att få tillökning i familjen.

Nej, jag är inte gravid. Däremot har vi fått en pälsbeklädd tillökning i familjen, mycket tack vare ungarna på jobb. Vi var ute på lekplatsen som ligger intill förskolan nu i veckan och barnen kommer springandes, ropar att det finns en kanin. Ja, visst finns det vildkaniner här säger jag och vi smyger oss närmre för att kolla, men hörrödu, det är faktiskt inte en vildkanin säger en av ungarna då, den är tam. Och visst var den tam, jag och en kollega till mig kunde utan problem fånga den och uppe i famnen vill den gosa. Så där stod jag i onsdags i ett hav av barn med en tamkanin i famnen och visste inte riktigt hur jag skulle tackla det. Jag är för blödig för att släppa ner den, ignorera den och låta den försöka överleva utomhus själv när det är så uppenbart att det är en tamkanin som inte varit ute mer än högst ett par dygn. Vad jag gjorde? Jag ringde H som avbröt sit job och kom och hämtade kaninen. Efter en liten facebookefterlysning har vi nu både bur och vattenflaska och när jag slutade jobba så åkte vi till djuraffären och köpte allt annat som en kanin behöver ha.  

Så här är vi nu. Med kanin, temporärt i alla fall. En mycket, mycket tam kanin som gärna hoppar runt i lägenheten, somnar i ens knä och inte räds någonting alls. Katten Peppe tar det med skräckblandad förtjusning, kaninen vill komma lite väl nära och reagerar inte alls på hans försök att värja sig utan verkar mest se det som en rolig lek att skutta runt. Men det är temporärt och jag hoppas och tror att det är någon som saknar denna lilla varelse och gråter sig till sömns om nätterna över att den är borta och att denna någon ser en av alla de lappar vi satt upp i närområdet eller någon av efterlysningarna på facebook. Jag vägrar förlika mig med tanken att det är någon som kallsinnigt lämnat kvar kaninen ute att klara sig bäst den vill. Två veckor har vi sagt att vi skall ge det så länge innan vi diskuterar andra lösningar på kaninproblemet, hjälp mig at hålla alla tummar och tår för att den lilla kaninen hittar sin ägare under den tiden.

3 kommentarer:

  1. alltså, kommenterar aldrig, varför vet jag inte. men jag gillar dig och din blogg så himla mycket. ville bara säga det. du verkar vara en så fin person (obs inte enbart pga snäll mot kaniner, haha)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat, Lotta! Jag röster fortf för att ni ska behålla den - en kelig kanin liksom, that rulez!

    SvaraRadera
  3. Åh bästa! Hade en kanin som brukade vara lös på tomten och kom in när det mörknade sen satt i soffan och gosade. Hoppas det löser sig på bästa sätt!

    SvaraRadera

Läs mer om:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...