fredag, januari 24, 2014

20, 21, 22, 23 och 24!

Dagarna bara rinner iväg och jag hinner inte riktigt med någonting, ett säkert tecken på att jag måste se över min tid och omprioritera men det är ett helt annat blogginlägg än detta. Här kommer alltså veckans missade dagar.

20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...
Så finns det så många, så många att välja mellan.. Men min första spontana tanke är att jag lätt skulle välja Kevin Costners John Dunbar i Dansar med vargar, Jag fullkomligen älskade den filmen under min uppväxt och tittade på det där inspelade VHS-bandet om och om och om igen när vi väl fått videospelare hemma. Så det skulle vara lite coolt.

21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
Att så många unga tjejer är så pepp, så bra, så starka! Att tjejer vägrar ta skit från gubbslem och håller femininsm-diskussionen levande trots alla käppar i hjulen. Inlägget Är du feminist? Skrivet av Amanda Strandh 12 år och Vivianne Zhang, 11 år får mig att vilja vråla HIGH FIVE när-som-helst!

22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
Chuck Pahlaniuk är en av mina absoluta favoritförfattare och jag tycker inte att han har skrivit en enda dålig bok. Invisible monsters är en av hans bättre, den har allt! Den handlar om att självförverkliga sig själv och inte låta någon annan bestämma sitt öde. Om att det går att hitta frälsning och upprättelse genom att rannsaka sig själv och det går att komma vidare i livet..

Pahlaniuks språk är ren poesi sida upp och sida ner och hans karaktärer trollbinder mig. catwalkmodellen som har ”allt” en kan önska sig som snygg kvinna tills dess att hon är med om en trafikolycka som gör henne invalidiserad och oförmögen att prata, som vanställer hennes ansikte och kropp : gör henne till ett osynligt monster som får leva ett helt anant liv än det hon tidigare levde i kretsar där yta betyder allt och  Brandy Alexander, Queen Supreme som är en operation ifrån att vara en ”riktig” kvinna, beskrivna så i detalj att det känns som om jag känner dom.

 23. Hepp! Dagens musiktips.
STAR-FUCKING-HIPSTERS!. Så bra, passar till alla sinnesstämningar, tillfällen och går också hem hos förvånansvärt många! Peppmusik!

24. En grej jag borde ta tag i.

Röran på mitt skrivbord, den är brutal och överväldigande och jag mår dåligt över den varje gång jag befinner mig i kontoret/hemmaträningsrummet och den påverkar mig och mina prestationer för att jag inte kan fokusera på min träning. Det är verkligen ett måste.

1 kommentar:

  1. Haha, jag gick och sag Dansar med Vargar pa bio TRE ganger nar den kom ut! Hm, kanske dags att se om den igen...

    SvaraRadera

Läs mer om:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...