lördag, juli 12, 2014

I kliandets förlovande landAtt det här var i förrgår känns rätt overkligt. Långt borta. Just nu befinner vi oss i vattkoppornas inte så förlovade land med kli, feber, gråt och panik och själv känner jag mig ungerfär som världens kassaste förälder. Jag har skrivit om det innan och kommer att skriva om det igen. Jag har så svårt för att känna att jag är ett bra stöd till W när han är sjuk - jag kan inte hjälpa, inte trolla bort det onda utan bara underlätta, finnas där och avlasta men det räcker inte. Det räcker inte alls. Natten till idag tror jag att vi snittade tre och en halv timmes sömn. Jag undrar hur det blir inatt. Klockan är kvart över elva och jag har nyss kunnat lämna honom i den stora sängen, äntligen sover han.

 Den där London - Gotham matchen har jag sett med ett halvt öga och den (som alla bout på hög nivå) väckte någonting i mig. En hunger. Jag önskar att det inte vore sommaruppehåll på träningen, jag vill skatea med mitt lag nu. Känna deras kroppar, tighta väggar och snabba fötter över blank parkett. Jag vill utmanas och pusha mina gränser långt, långt. Jag vill bli bättre. Utvecklas. Vara en stark och bra blocker. Har så långt kvar innan jag är där jag vill vara. Har hunnit med att köra lite styrka och kondition under dagen också. Förmiddagen var lugn, W kollade på en film och jag han köra ett lagom hemmapass. Imorgon hoppas jag innerligt på att jag kommer iväg till gymmet tillsammans med en träningspartner. Jag längtar efter att lyfta tungt och känna hur musklerna blir som spagetti, känna träningsvärken komma smygande. 

Men ja, nu är det vattkoppor och kli som gäller för hela slanten. Jag minns det själv när jag var sjuk även om det säkert är mer än 20 år sedan nu. Paniken över att inte kunna fly från det, frustrationen, tröttheten och smärtan. Hittills har vi testat att blåsa med kall-luft från hårfön för att lindra kliandet, det fungerade inte. Vi har också baddat med kalla handdukar - funkar inte heller, känns enbart obehagligt. Alvedon hjälper inte. Har du några bra tips på vad vi kan göra för att lindra vattkopporna och klådan?

2 kommentarer:

  1. POTATISMJÖL! Åh era stackare, hoppas det går över snart! Skönt mer regnet som kom nu också gissar jag! kram kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Baka liten kaka? Alltså potatismjöl på kopporna? de med vätska eller de utan?

      Radera

Läs mer om:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...