lördag, mars 30, 2013

Skippar du äggen i Påsk?

Så var det påsk igen och därmed dags för äggmålning, fjäderpyssel och annat spexigt.

Egentligen så ogillar jag att komma med pekpinnar till folk, jag tror till exempel på att varje individ måste få välja sin egen kosthållning och hur hen vill konsumera utifrån sina egna moraliska och politiska  ställningstaganden men jag anser också att det är för jävligt att majoriteten av invånarna i västvärlden har noll koll på vad det är för kött som ligger på mackan, hur mjölken produceras, på vilket sätt djuren behandlas från födelse tills dess att kött och mejeriprodukterna hamnar på bordet. Att äta kött utan att tänka på vilket lidande det faktiskt orsakar är inte okej. Enligt Djurens Rätt så kommer påskfjädrarna kommer från kalkoner som i många  fall plockas levande.

En vanlig kyckling lever i ca 30 dagar innan den slaktas, ekologisk kyckling lever i 81 dagar.  Tupp-kycklingarna av värp- ras är ingen intresserad av att köpa in då de inte genererar pengar i form av äggproduktion och inte heller något kött att tala om så de avlivas helt sonika genom att levande malas ner. Det fungerar inte riktigt likadant i Sverige som på filmen, men nästan. Enligt Djurrättsalliansen mals det ner 15.000 tuppkycklingar  dagligen i vårt land.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Läs mer om:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...